Sociale kruidenier tWinkeltje Merksem

Sociale kruidenier tWinkeltje biedt een kwaliteitsvol alternatief voor noodhulp. In tWinkeltje worden basisproducten zoals voeding, verzorgings- en huishoudproducten aan lage prijs verkocht. Mensen kunnen zelf hun producten kiezen en kopen, zodat hun eigenwaarde behouden blijft. Naast de winkel is een ontmoetingsruimte waar nieuwe sociale netwerken ontstaan.

Geschiedenis

Het concept van de sociale kruidenier in Merksem ontstond eind 2008 vanuit de lokale Welzijnsschakel. Een inventarisatie van de verschillende armoede initiatieven resulteerde in het Armoedeproject Merksem. Van daaruit nam de Groep Sociale Kruidenier de eerste bescheiden stappen en gaf zo de aanzet voor de opstart van sociale kruidenier tWinkeltje in december 2010.

Blinken in Merksem

De blinken activiteitenreeks is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Merksem die streven naar een verhoogde betrokkenheid en/of deelname van mensen die het financieel moeilijk hebben aan vrije tijd en cultuur. Voor foto's van het brede activiteitenaanbod kan je een kijkje nemen op de Facebook pagina.

Klanten

De doelgroep van tWinkeltje bestaat uit mensen in armoede, mensen met een laag inkomen en kwetsbare groepen in Merksem, ongeacht hun verblijfsstatuut. Sinds de opstart heeft tWinkeltje in totaal bijna 700 gezinnen bereikt. Hiervoor wordt samengewerkt met meer dan 30 toeleidende organisaties. Gemiddeld komen 60 gezinnen per week winkelen in de sociale kruidenier.

Medewerkers

tWinkeltje heeft een enthousiaste ploeg van 26 vrijwilligers die de dagelijkse werking mogelijk maakt. Ze ontfermen zich over de aankopen, het stockbeheer, het openhouden van de winkel, het voeren van kennismakingsgesprekken, ...

Contactpersoon

Bekijk alle Sociale Winkelpunten

Word onze partner

Ontdek hoe u ons als particulier of organisatie kan steunen. Lees meer

Inspiratieboek

Voedseloverschotten en opportuniteiten voor de sociale economie Lees meer
vzw Sociaal Winkelpunt
Nationalestraat 111
2000 Antwerpen
03 220 12 18
info@sociaalwinkelpunt.be
Sociaal Winkelpunt op Facebook