Praktische werking

Praktische werking

Basisgamma

De sociale kruidenier biedt een basisgamma aan van voeding, verzorgings- en huishoudproducten tegen een lage prijs. Het gaat om kwaliteitsvolle producten, waarbij het aanbod wordt aangepast aan de noden van de doelgroep. Zo worden producten als vuilzakken, pampers en WC-papier ook in kleinere hoeveelheden verkocht. Op die manier kan de klant zelf zijn producten kiezen en betalen.

Wie is welkom?

Klanten worden door sociale diensten doorverwezen naar onze winkels. Dit zijn bijvoorbeeld ziekenfondsen, vakbonden, OCMW’s, Centra voor Algemeen Welzijnswerk en thuiszorgdiensten. Voor de doorverwijzing worden duidelijke criteria gebruikt op basis van wat mensen minimaal nodig hebben om van te leven. Na een eerste kennismaking ontvangt de klant zijn/haar persoonlijke klantenkaart die zes maanden geldig is. Daarna bepaalt een evaluatie of de toegang verlengd kan worden.

Budget

De klanten kunnen een maximumbedrag per week besteden, zodat andere consumenten eveneens de kans hebben om hun inkopen te doen. Dit bedrag houdt rekening met de gezinsgrootte van de klant.

Ontmoetingsruimte

Naast de winkel is een ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen maken met lokale verenigingen. Hier organiseren we activiteiten en geven we vorming, bijvoorbeeld over gezonde voeding.

Medewerkers

Alle medewerkers van de winkels zijn vrijwilligers. Er zijn verschillende taken zoals de voorraad beheren, aankopen doen, aanvullen van de rekken, aan de kassa staan en onthaal. Per sociale kruidenier zijn een twintigtal vrijwilligers actief.

Steun

De werking van de Sociale Winkelpunten is mogelijk dankzij de steun van de overheid, organisaties, bedrijven, de plaatselijke middenstand, verenigingen, parochies, scholen en particulieren. Deze hulp kan bestaan uit tijd, geld en goederen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie