Missie en visie

Sociaal Winkelpunt wil noodhulp overbodig maken. Daarom ondersteunen we de sociale kruidenier.
Via het uitbouwen van een netwerk sociale kruideniers en eigen sociale winkelpunten wil Sociaal Winkelpunt vzw actief bijdragen tot de maatschappelijke integratie van mensen in armoede. Dit doen we door het creëren van ontmoetingsplekken en het aanbieden van basisproducten aan een lage prijs.
De sociale economie bestaat uit een verscheidenheid van bedrijven en initiatieven die in hun doelstellingen de realisatie van bepaalde maatschappelijke meerwaarden vooropstellen volgens een aantal basisprincipes.
Met een sterk kwaliteitslabel, gekoppeld aan een duidelijk imago en kwaliteitsgaranties bouwt Sociaal Winkelpunt aan een brede bekendheid. We creëren een uniform concept om op grote schaal toe te passen. Als we nieuwe sociale kruideniers openen, willen we dat ineens goed doen. Hierbij hanteren we een aantal kwaliteitsvereisten op vlak van organisatie en uitstraling. Voor nieuwe winkelpunten kijken we naar plaatselijke noden en zijn we zelf afhankelijk van de lokale betrokkenheid en medewerking van vrijwilligers.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie