Sociale kruidenier Deurne

Sociale kruidenier Deurne

Eind juni 2021 opende sociale kruidenier Deurne de deuren. Sociaal Winkelpunt en SAAMO zorgen samen voor de ondersteuning en coördinatie van de vrijwilligerswerking, met steun van district Deurne en stad Antwerpen.

Wie kan er terecht?

Mensen van Deurne die het financieel moeilijk hebben, kunnen in de sociale kruidenier winkelen aan een lage prijs. Klanten worden doorverwezen door sociale diensten zoals het OCMW en de mutualiteit. Nieuwe klanten worden uitgenodigd op een eerste kennismakingsgesprek op donderdag. Ze krijgen dan hun persoonlijke klantenkaart die maximaal zes maanden geldig is. Nadien wordt de klantenkaart verlengd of stopgezet.

Sociale kruidenier Deurne is op dinsdagnamiddag open. Op termijn zullen er extra openingsmomenten bijkomen. Klanten mogen een maximumbedrag per week besteden in functie van de gezinsgrootte. De aangeboden voeding, verzorgings- en huishoudproducten zijn kwaliteitsvol, met aandacht voor gezonde voeding. De keuzevrijheid en het betalen voor wat men koopt, verhoogt de eigenwaarde en het zelfvertrouwen. Er wordt ook rond bepaalde thema's gewerkt, bijvoorbeeld bij de start van het nieuwe schooljaar kan men er terecht voor schoolgerief.

Warme ontmoetingsplek

De sociale kruidenier is ook een warme ontmoetingsplek waar mensen een luisterend oor vinden. Er zullen regelmatig activiteiten georganiseerd worden met linken naar het lokale verenigingsleven. Deze krijgen vorm samen met partners in de wijk. De activiteiten, workshops en vormingen staan open voor iedereen.

Sterke vrijwilligersploeg

De sociale kruidenier wordt vormgegeven door een team van toegewijde vrijwilligers. Zij zorgen onder meer voor de kassa, kennismakingsgesprekken, aankopen en het stockbeheer. Mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, mogen ons zeker nog contacteren.

SAAMO

SAAMO pakt uitsluiting aan. Een betaalbare en goede woning. Een geschikte job. Elke dag een gezonde maaltijd op tafel. Een extraatje om een sociaal leven uit te bouwen. De ongelijke organisatie van onze samenleving maakt kwetsbaar en sluit uit. Opbouwwerkers brengen mensen in een kwetsbare positie samen en werken met hen aan concrete oplossingen. Ze doen dat met innovatief projectwerk en geëngageerd buurtwerk. Zo bouwen ze mee aan een samenleving waar plaats is voor iedereen. SAAMO is reeds lang actief in Deurne met tal van projecten en met Buurtwerk Dinamo en Buurtwerk ’t Pleintje.

Steun district Deurne en stad Antwerpen

Dankzij de financiële steun van het district kon de sociale kruidenier opgestart worden. De stad ondersteunt de werking via het toelagereglement voedselhulp en via het ODC (Opslag- en Distributiecentrum), die zorgt voor de levering van voedseloverschotten.

Contactpersonen

Sociale kruidenier Deurne
Sociale kruidenier Deurne
Sociale kruidenier Deurne
Sociale kruidenier Deurne
Sociale kruidenier Deurne
Sociale kruidenier Deurne
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie