Sociale kruidenier De Cirkel

Sociale kruidenier De Cirkel

Armoede komt niet alleen voor in grote steden. In Wuustwezel doen meer dan 100 mensen beroep op het OCMW voor het verkrijgen van een leefloon. Dit is een belangrijk signaal om actie te ondernemen.

Opening sociale kruidenier De Cirkel

In maart 2016 opende sociale kruidenier De Cirkel in Wuustwezel haar deuren. Sociaal Winkelpunt vzw zorgt voor de ondersteuning en coördinatie van de vrijwilligerswerking, in nauwe samenwerking met het OCMW.

Wie kan waarvoor terecht in De Cirkel?

Mensen van Wuustwezel die het financieel moeilijk hebben, kunnen in de sociale kruidenier winkelen aan lage prijs. De aangeboden voeding, verzorgings- en huishoudproducten zijn steeds kwaliteitsvolle producten. Hierbij gaat ook aandacht uit naar gezonde voeding. Sommige producten worden in kleinere hoeveelheden verkocht. De keuzevrijheid die mensen hebben en het betalen voor wat men aankoopt, verhoogt de eigenwaarde.

De sociale kruidenier is ook een gezellige ontmoetingsplaats waar mensen een luisterend oor vinden. Er zullen regelmatig activiteiten georganiseerd worden en linken worden gemaakt naar het lokale verenigingsleven. Zo versterken we sociale netwerken en reiken we kennis aan om krachtiger in het leven te staan.

Sociale diensten zoals het OCMW verwijzen klanten door. Nieuwe klanten ontvangen hun persoonlijke klantenkaart die maximum zes maanden geldig is. Nadien kan de klantenkaart verlengd of stopgezet worden. Klanten mogen een maximumbedrag per week besteden in functie van de gezinsgrootte.

Sterke vrijwilligersploeg

Ondertussen zijn een 30-tal enthousiaste vrijwilligers bereid om de winkel en ontmoetingsplaats concreet vorm te geven. Zij staan ook in voor het aankoopbeleid en stockbeheer. Dankzij de sterke vrijwilligersploeg kan de werking in Wuustwezel haar deuren openen. Mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, mogen ons zeker nog contacteren.

Contactpersoon

Sociale kruidenier De Cirkel
Sociale kruidenier De Cirkel
Sociale kruidenier De Cirkel
Sociale kruidenier De Cirkel
Sociale kruidenier De Cirkel
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie